Elbillader

Elbillader

Utviklingen av elbiler i Norge har skutt i været de siste årene. Samtidig har manglende kunnskap om elbillading vært en av de største utfordringene. I hovedsak handler dette om hvordan man lader elbilen på en smart og trygg måte. Med en hjemmeladestasjon vil du kunne lade både sikrere og raskere. I tillegg kan installasjon av en hjemmelader øke verdien på boligen din. Vi i Torsvik Elektro kan bistå med hele prosessen fra befaring til ferdiginstallert anlegg, og vi hjelper deg å velge den beste ladeløsningen basert på dine behov.

Hvorfor bruke elbillader? Hjemmeladestasjon, også kalt ladeboks og vegglader, er en elbillader som er en fastmontert og spesialtilpasset for elbiler og plug-in hybrid. Den kan installeres hjemme, på hytta, i borettslag eller næringsbygg.

Fordeler med moderne elbilladere:

  • Vesentlig kortere ladetid
  • Mulighet for flere elbiler på samme anlegg
  • Unngå skader på bilens elektronikk
  • Unngå brannskader på hus og garasje

Hvilken elbillader skal jeg velge? Valg av hjemmeladestasjon kommer an på bilens maksimale ladeeffekt og hvor raskt du ønsker å lade bilen. En hovedregel er at jo høyere effekt (kW), dess raskere lades bilen opp. Om du vil lade raskere enn du kan i en vanlig stikkontakt (ca 2 kW), må du opp i en kurs på 16 ampere slik at du får 3,7 kilowatt fra ladestasjonen. For mange biler er dette nok til å lade opp batteriet over natten. Vil du lade raskere enn dette, må du undersøke hvor raskt bilen din kan lade. Noen biler kan lade med 7,2 kilowatt, og noen biler kan benytte seg av 3fase 400V system og kan da lade med 11 til 22 kilowatt. Vi anbefaler deg å finne ut hvor mange kW bilen din kan ta imot og alltid sjekke størrelsen på laderen opp mot ditt eksisterende elektriske anlegg. Torsvik Elektro hjelpe deg gjerne med dette.

Feil lading kan få alvorlige konsekvenser En nødlader følger ofte med elbilen og kobles direkte i en vanlig stikkontakt. Disse er imidlertid ikke ment for å brukes til langvarig lading. Å lade elbilen i en vanlig stikkontakt er for det første svært lite effektivt og vil ta fra 8 til 40 timer, avhengig av størrelse på batteriet. Lading i stikkontakt kan også være skadelig og brannfarlig. En vanlig stikkontakt regnes som den minst trygge måten å lade på når det kommer til brannsikkerhet.

Fra befaring til ferdiginstallert anlegg Gjennom en gratis befaring vil vi kartlegge dine ønsker og det eksisterende elektriske anlegget. Basert på dette vil vi foreslå aktuelle løsninger og gi et prisestimat. Vi tar oss siden av installasjon, og kan også inngå en serviceavtale om det er ønskelig. Bruk vår ekspertise for å sikre en fremtidsrettet og komplett ladeløsning med god kostnadsfordeling. Ta kontakt Ta kontakt med Torsvik Elektro for en uforpliktende prat og en gratis befaring.

Skal vi ta en prat?

Børge Torsvik
Saksbehandler / service og bolig

  41 43 01 43‬
 borge@torsvik.no

Åpningstider

Man – fre: 07:00 – 16:00

Send en henvendelse

Send en mail til post@torsvik.no eller fyll ut skjemaet under så svarer vi deg vanligvis ila. en virkedag.
/kontakt
GDPR samtykke *